Ambi's blogg 2017

2017-02-10  Johan jobbar hårt med utökning av familjen. Så därför måste vi nu anstränga oss hårt med att få nya gastar, gärna några som kan tillföra andra erfarenheter/kunnande in i vårt team. Det skulle vi behöva. Jag ska jobba med de kanaler jag har.
2017-03-14 Mätbrev för SRS 2017 kom idag. SSF har nu tänkt till ordentligt och kommer med helt nya tankar om respit-talet, spinnakerfall-höjden (ISP), lattor
i förseglet mm. Svårt att se hur vi ligger till i förhållande till andra båtar. Det kanske är en vanesak. Jag angav ISP=12,55 men i det skapade
brevet är det borttaget. Nu spelar det ingen roll då ISP, inför 2017, inte ska påverka SRS-talet.
2017-03-16 Jag var på båtmässan och pratade med några segelmakare. Det finns ett vindhål mellan genuan och gennakern (A2) som skulle vara bra att
fylla med ett stort segel. Varför inte ett code 1 segel? Det ska vara i nylon annars så slår det på SRS-talet. Jag har fått offert från Gransegel,
Boding, UK och North sailes. Boding billigast och NS dyrast. Gran/NS är störst med sina 48 kvm. Det ska jämföras med genuans 25 kvm.
2017-04-03 Noel Barkelius på Gransegel är en trevlig man. Han kom med en bra offert och var tillmötesgående vid ett besök i Nacka. Lika bra att slå till!
48 kvm, mörkblå i Contender SK 90 duk och på rulle. Leverans i mitten av maj så vi hinner köra in den till Ornö Runt. Dessutom är Code 1
ett trevligt segel för cruising.
2017-04-13 Pratade med Lefants representant på båtmässan om hur dåligt deras färg sitter på gelcoat. Hans svar var att "det är bara att måla på fler lager".
Hå hå ja ja! Färgen sitter väl inte bättre mot underlaget bara för att jag målar fler lager. Varför jag har haft Lefants båttenfärg? Jo, botten var
vid leverans målad med Lefants färg.
Nu har jag ledsnat på Lefant bottenfärg. Slipade bort allt ända ner till gelcoat och rollade på två lager VC17. Slipade sedan med 600 papp.
VC17 kontra Lefant.
Vilken skillnad på ytfinish. 1-0
Endast en lätt slipning efteråt.  2-0
Pålagd färg krakelerar inte.  3-0
Miljösynpunkt.  3-1.
Vilken färg sitter kvar bäst efter en hel säsong? Svaret kommer i höst efter torrsättningen.
2017-05-20 Härligt mörkblå på 48 kvm. I svaga vindar, mindre än 2 m/s,  är det mycket fart frammåt. Med hårt uppspänt förlik så är höjdtagningen nästan i klass med vad man kan åstadkomma med genuan. I vindriktning ner mot halvvind är fartökningen markant. Det ska bli spännande att använda C1 vid nästa race. Jag måste ansöka om ett nytt mätbrev.
2017-06-10 Jag fick nytt mätbrev idag. SRS-talet ökade med 0,008 enheter då jag väljer att segla med C1.
C1 är ett undanvindssegel. Väljer jag att segla utan undanvindssegel så är SRS-talet 0,004 enheter högre i nya mätbrevet. Konstigt!!! Det verkar som SRS för Dehler 29 har ökats på. Det är säkert Citrus och Fannys fel (Alldeles för snabba Dehler 29 båtar).
2017-09-09 Min annons angående gast har givit resultat. Vi har krysstränat 5-6 dagar runt om i mellanskärgården. Det börjar att flyta på riktigt bra. Undanvindssegling måste vi träna mer. Det blir något att ta tag i när isen har öppnat sig i vår. Vi siktar in oss på shorthand i 2-3 regattor.
2017-10-24 Så var Ambi äntligen torrsatt. Botten ser väldigt fin ut. Inga snäckor bara en slemmig yta. Lefant försvann helt från vattenlinjen, men med VC17 ser det fint ut. Vid högtrycksspolningen så försvinner en del VC17 men det blir ingen krakelering. Så det är bara att tvätta av botten ordentligt och lägga på ny VC17. Två lager kanske är lite snålt då jag väljer att slipa lite efteråt. I vår ska jag lägga på fyra lager.
S-drevet, som inte var målat med VC17, hade fullt med snäckor. I vår kommer jag att stryka S-drevet med VC17.
Slutresultat VC17 kontra Lefant, 4-1.
Ytfinish, 1-0
Endast en lätt slipning efteråt,  2-0
Pålagd färg krakelerar inte,  3-0
Miljösynpunkt,  3-1.
Håller en hel säsong, 4-1
2017-11-12 Ambi förädlas hela tiden. Vilket år som helst är hon fulländad. Tre saker jag ska ta tag i;
Storskotet görs om.
Som det är idag så trimmas storskotets travare med linor som är centralt placerade vid storskotet. Det funkar inte då du sitter på relingen och samtidigt ska justera travaren. Justeringslinorna måste löpa ut via block och skotlås på sittbrunnens babord resp. styrbords ryggstöd. På så sätt kan du sitta kvar i lovart och trimma travarens läge.
12V i sittbrunnen
Jag måste installera ett 12V uttag utvändigt vid sittbrunnen. Detta för att slippa ha långa kablar till elpanelen med snubblingsrisk.Det kommer att ge paddan, som jag använder för navigering, laddning då batteriet håller på att ta slut. Dessutom kan mobiler eller min handburna strålkastare anslutas där.
Akterruffdörren
Har länge retat mig på dörren. Jag kommer att lyfta bort den. Det var ett tips på Dehler29 klubben.